Boligmarkedet vågner igen

Ifølge dr.dk er der mange tegn på at boligmarkedet vågner igen – og det gælder ikke kun i de store byer. 

Overalt i landet melder ejendomsmæglere om stigende udbudspriser for boliger.

Vi ser jo, at der stadig er mest fart på de store byer, men der er en tendens til, at udviklingen også breder sig til andre dele af landet, siger Peter Bie, der er administrerende direktør hos Danbolig.

Økonomer glæder sig

Ifølge Morten Skat, som er lektor i boligøkonomi ved Syddansk Universitet, skyldes stigningen i ejendomssalget blandt andet, at de positive tendenser i storbyerne smitter af.

– Når priserne stiger i de større byer, så begynder folk i højere grad at se sig om for at købe hus andre steder, og det vil sige, at efterspørgslen og den positive stemning breder sig, og det slår også igennem ude i de mere fjerne provinsbyer, siger han.

Dertil kommer, at der ses en generel bedring i økonomien, og at der er kommet en forventning om, at priserne ikke falder foreløbig.

Og udviklingen er ikke kun positiv for de mennesker, der gerne vil sælge deres hus. Det kan komme hele Danmark til gode, siger Morten Skak.

– Det er godt for vores økonomi, at boligmarkedet kommer op i gear – også mere bredt i landet. For med en større mobilitet får vi placeret vores arbejdskraft mere hensigtsmæssigt, siger han.

kilde: dr.dk